Hasselnøttparfait på nøttebunn med multecoulis
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
Hasselnøttparfait på nøttebunn
4 stk
egg250 g
sukker200 g
hasselnøtter0.75 ts
vaniljesukker2.5 dl
kremfløteMultecoulis
250 g
multerSlik gjør du det:
Begynn med å lage nøttebunn. Skill eggene. Stivpisk eggehvitene med 200 g sukker. Vend inn de malte nøttene. Dekk bunnen av en springform (18-20 cm) med bakepapir og smør sidene i formen. Fyll halvparten av nøttemarengsen i formen og stek i varm stekeovn på nederste rille, 250 C i ca 10 min. Bunnen skal være lys brun og myk. Avkjøl. Ha eggeplommene i en bolle og sett over i en kasserolle med kokende vann (vannbad). Pisk eggeplommene med resten av sukkeret og vaniljesukker (eventuelt frøene fra 1/2 vaniljestang) til en lys og luftig eggedosis. Visp kremen til den er myk (ikke helt stivpisket. Vend eggedosisen og kremen inn i resten av nøttemarengsen. Hell massen over den avkjølte nøttebunnen. Dekk med plastfilm og sett i fryseboksen natten over. Før servering, sett parfaiten i kjøleskapet i 20-30 min. Server med med multecoulis. For multecoulisen, kjør multene i hurtigmikser til en jevn masse. Hell de knuste bærene over i en finmasket sikt, bruk en slikkepott og gni massen gjennom sikten. Multestenene blir igjen i sikten. Smak til med sukker eller melis (eventuelt litt whisky eller multelikør.