Havrekake med blåbær

Havrekake med blåbær

Lettlaget og veldig populær kake med havre, krem og blåbær!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Havrebunn

  • 2 stk

    egg
  • 2 dl

    sukker
  • 2 ss

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 4 dl

    havregryn, små og lettkokte
  • Fyll

  • 280 g

    Rørt blåbærsyltetøy
  • Pynt

  • 2.5 dl

    kremfløte
  • blåbær
  • Slik gjør du det:

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn sammen og vend dette inn i eggedosisen.
    Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.
    Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Fordel rørte blåbær oppå kaken.
    Pisk kremfløten til krem og ha på toppen. Pynt med noen friske blåbær.