Herlig kremet blomkålsuppe
Ingenting slår klassikern!
Kristiane Suzanne Vilslund
45 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
2 ss
olivenolje0.5 stk
finhakket løk1 fedd
hvitløk, hakket1 stk
blomkålhode8 dl
vann1 dæsj
muskat, malt2 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Kok opp vann med salt. Tilsett blomkålbukettene og la dette småkoke i noen minutter. Fres løk og hvitløk i litt olivenolje på middels sterk varme. Det er viktig at løken skal ikke bli brun eller brent.
Hell ca 5 dl av kokevannet over løken og tilsett omtrent 2/3 av blomkålen. La koke noen minutter. Mos alt godt med en stavmikser. Tilsett ca 2 dl fløte. La dette småputre i 7-10 minutter. Ha i litt finrevet muskatnøtt, pepper og salt.
Avslutt med litt sitronsaft.
Server med et godt brød