Hjemmelagd SUNN Nugatti!
Ja da fikk jeg lagd noe som er sunnere enn det man får kjøpt på butikken;) Jeg viste det var mye sukker i nugatti. Ingrediens nummer to som det er mest av i nugatti er SUKKER!! Nummer 1 er olje! Og nugatti består av 8% hasselnøtter!!?? Nei da var det kjekt å prøve å lage sin egen. Da vet man hva man får og godt smakte den også!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
10 minutter
PåleggIngredienser
1 porsjon
100 g
hasselnøtter50 g
Mørk sjokolade50 g
melkesjokolade2 ss
Raps olje2 ss
honning0.5 ts
VaniljeekstraktSlik gjør du det:
Start med å riste hasselnøttene i ovnen. Ha dem på ett stekebrett i ovnen i ca 10 min på 200 grader. Vend på nøttene etter 5 min slik at de ikke blir brent.Smelt sjokoladen og 1 ss olje i vannbad.Ha så nøttene i en foodprosessor eller en blender.Kjøres i ca 5 min på høy hastighet. Ta å skrap ned langs kantene med en slikkepott innimellom.Den skal begynne å bli flytenede. Da sper jeg på 1 ss olje for å få prosessen til å gå fortere. Når blandingen er blitt helt flytende så skal du ha i sjokoladen, honningen og vaniljeekstrakten. Kjør så blandingen til den er godt blandet.Hell den så over på ett fint glass eller i en skål. Ikke vær bekymret vist du synds den er for flytende! Den vil stivne i kjøleskapet.Oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg i 1 uke++Men tviler på at den får stå så lenge ;)NB I oppskriften har jeg skrevet 2 ss honning. For da synds jeg nugattien var søt nok for meg. Så her må du smake deg til om du vil ha nugattien søtere eller mindre søt.