Hjemmelagde energibarer
Her har du oppskriften på en enkel energibar som kommer godt med.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
15 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
50 g
daddelpasta100 g
nøtter2 stk
kardemommefrø4 stk
dadler3 ss
kakaopulver1 knivsodd
kanel, malt1 klype
salt1 ss
kakaonibsSlik gjør du det:
Bruk Medjoldadler om du får tak i. Og bruk de nøttene du liker best, gjerne en blanding av pistasjnøtter, paranøtter, cashewnøtter, mandler og hasselnøtter).
I en god blender, bland sammen daddelpasta, nøtter, kardemomme og kjør sammen (bruk pulse) til nøttene er knust til mindre biter, men ikke til pulver. Når du har en godt blandet paste har du I resten av ingrediensene og kjører til det er jevnt blandet.
Smør en rektangulær form (ca 18x13cm) med olje. Ha blandingen i formen og dekk med bakepapir (for å unngå å bli klissete på hendene). Klem blandingen sammen til den er jevn og fin.
Sett den i kjøleskapet et par timer, helst over natten. Del den opp i fire, fem barer. De holder seg minst en uke i kjøleskapet.