Hjemmelagde wienerbrød
Hjemmelagde wienerbrød er det beste som finnes! Litt arbeidskrevende er de, men det er det verdt - for du verden så godt de smaker!
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
Slik gjør du det:
Start med å røre gjæren ut i kald melk. Tilsett deretter sukker, vispet egg og mel. Bland deigen godt, men ikke elt den for mye. La deigen hvile i 30 minutter.
Kjevle deigen ut til et kvadrat på ca 30 x 30 cm. Bruk nok mel til at deigen ikke setter seg fast. Bruk en ostehøvel tilå høvle smøret med. Legg smør på 2/3 av deigen. Brett den delen av deigen som er uten smør inn mot midten og deretter den siste 1/3.
Kjevle ut et nytt kvadrat, skjær mer smør og gjenta prosessen som sist.
Gjør dette en gang til.
La deigen så hvile i kjøleskapet i 15 min. Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken.
Kjevle deigen til et rektangel, ca. 1 cm tykk. Skjær deigen i 2 cm tykke remser. Tvinn hver remse og form den til et åttetall.
Legg deigemnene på en bakepapirkledd plate og la dem etterheve under plast i ca. 30 min.
Ha en liten skje vaniljekrem i den ene åttetallsgropen og litt bringebærsyltetøy i den andre. Pensle med egg og stek wienerbrødene ved 225 grader i ca. 10 min.
Avkjøles på rist. Pyntes med melisglasur om ønskelig.
Wienerbrødene kan fryses.