Hjemmelaget is

Hjemmelaget is

Vi serverer denne med barnas favorittgodteri, men bruk gjerne varme bær i stedet.

Oppskrift av: Morten Øverbye
180 minutter

Ingredienser

1 l

fløte

1.5 dl

vann

250 g

sukker

Slik gjør du det:

Kok opp vann, sukker og en delt vaniljestang med utskrapte frø. La væsken koke i ca. fem minutter til den får en tykk konsistens.
Pisk fløten nesten stiv, og sett den kaldt. Pisk sammen eggeplommene til den lysner i fargen. Tilsett sukkerlaken i en stråle og pisk det helt til blandingen har romtemperatur.
Ha i den piskede fløten og vend det forsiktig sammen med en slikkepott. Ha isen i en form og sett den i fryseren.
Du kan godt røre i blandingen med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller, men det er ikke avgjørende for smaken.
Bland isen sammen med dine og barnas favorittgodterier. Du kan enten finhakke smågodtet, eller servere dem hele. Favorittene smaker helt annerledes når de blandes med den kalde vaniljeisen.
Tips: Ønsker du sjokoladeis, smelter du bare litt kokesjokolade, enten i vannbad eller i mikrobølgeovn. Du kan også bruke bær, for eksempel jordbær, bringebær eller blåbær. Da vender du dette inn sammen med de andre ingrediensene, før du setter det hele til frysing.