Hjemmelaget marsipan

Hjemmelaget marsipan

Hva er vel en jul uten marsipan? Kan vel ikke bli bedre når du dypper dem i sjokolade og topper dem med sjøsalt og raw lakris-pulver. Nyt!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Hjemmelaget marsipan

500 g

Mandler eller skåldede mandler

500 g

melis

2 stk

eggehvite

1 ts

Vanilla bean paste eller vaniljeekstrakt

Pynt

Raw lakrispulver

Sjøsalt

Slik gjør du det:

Marsipankuler
Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin.
Tilsett melis og mal blandingen en gang til.
Tilsett eggehvite ( bruk kun 2, om du trenger mer tilsett litt å litt) vanilje og gi det ett par puls til i kjøkkenmaskinen til det blir en til en fast masse.
Form marsipan massen til jevnstore kuler kuler med hendene og litt melis.
Legg marsipan kulene på et brett, dekk det til med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer.
Pynt
Smelt mørk sjokoladen sammen med delfiafetteller annen matfett i en metall bolle over vannbad.
Dypp de kalde marsipan kulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir.
Dryss over sjøsalt, raw lakris, til pynt før sjokoladen setter seg, slik at det fester seg godt til sjokoladen.
Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en litehull i på enden av sprøytepose lag sikk-sakk mønster på toppen av hver marsipan kulle.
Oppbevares i kjøleskapet.
Oppskriften gir cirka 40-45 marsipankuler.