Hjemmelaget tomatsuppe
Alle barns favorittsuppe! En porsjon tilsvarer to og en halv av fem om dagen.
Christopher Sjuve
Ingredienser
1 stk
løk1 fedd
hvitløk1 ss
olivenolje400 g
tomater2 stk
hønsebuljongterning5 dl
vann1 dl
matfløte0.5 ts
salt300 g
røkt skinkeSlik gjør du det:
Fjern skinnet på tomatene slik: Kok opp vann i en stor kjele. Skjær et kryss i skallet på tomatene, og la dem trekke et par minutter til skinnet sprekker. Ta tomatene opp, og fjern skallet.
Stek finhakket løk og hvitløk i olje i en kjele til den blir blank. Hakk tomatene og legg i kjelen sammen med buljongterninger. Slå på vann og fløte og smak til med salt og pepper. En klype salt runder av smaken.
Tilsett litt mer væske om suppen blir for tykk. Server med røkt skinke i biter og godt brød til.
Tips: Har du makaroni eller egg i suppa, blir den slik barna forventer at tomatsuppe skal være!