Honningboller

Honningboller

Boller med smak av honning. Til frokost, lunsj eller kos en sen kveld...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Honningboller

  • 50 g

    fersk gjær
  • 2.5 dl

    Lunkent vann
  • 400 g

    hvetemel
  • 85 g

    honning
  • 1 ts

    salt
  • 1 stk

    egg
  • Til pensling

  • 15 g

    smør
  • 1 ss

    honning
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til 200 ˚C.
    Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha hvetemel, honning, salt og egg i en mikserbolle.
    Tilsett gjærblandingen og elt deigen i minst 15 minutter.
    Deigen er ekstremt klebrig, men den skal være slik, så ikke bli fristet til å tilsette mer mel.
    Skulle det være nødvendig å tilsette mer mel, så gjør det etter at deigen er ferdig hevet.
    Dekk bollen med klede. Sett deigen til heving et lunt sted i 30–40 minutter.
    Dryss litt mel på bakebordet.
    Ta ut deigen og del den i 12–15 like store emner.Bruk gjerne vekt til dette.
    Dekk en stekeplate eller to med bakepapir og fordel bollene på platen(e).
    Sett dem til heving i ytterligere 10 minutter.
    Smelt smøret og tilsett honningen. Pensle bollene med blandingen.
    Stek bollenepå midterste rille i 10–13 minutter. Steketiden avhenger av hva slags ovn du har.
    Pensle med smør- og honningblandingen nok en gang.
    Så er det bare å nyte disse fantastiske honningbollene.