Hotte joikakaker med rosin og løkmarmelade

Hotte joikakaker med rosin og løkmarmelade

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1 bokser

joikakaker

2 fedd

hvitløk

Rosin og løkmarmelade:

3 stk

løk

0.5 dl

vann

2 stk

tomat

2 ss

rosiner

0.5 ts

salt

Slik gjør du det:

Finhakk hvitløk og chili og surr mykt i olivenolje. Tilsett sursøt chilisaus og ev hakkede urter, for eksempel koriander. Varm opp joikakakene etter anvisning på boksen. Smak til sausen med hvitløk og chiliblandingen i stedet for geitost. Server med ris eller kokte poteter og rosin og løkmarmeladen. Rosin og løkmarmelade: Rens og skjær løk i tynne båter. Kok løk, sukker og balsamicoeddik i kasserolle i ca 20 min, til løken karamelliserer seg og er lys gyllen Flå og ta ut kjernene på tomatene og skjær dem i tynne strimler. Tilsett tomater, rosiner, koriander, salt og pepper i løkblandingen og la det trekke 2-3 min. Smak til med salt og pepper. Er blandingen litt for tykk tilsett litt vann.