Hotte joikakaker med rosin og løkmarmelade
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 bokser
joikakaker2 fedd
hvitløk1 stk
chili, rød2 ss
olivenolje2 ss
sursøt chilisausRosin og løkmarmelade:
3 stk
løk150 g
sukker, brunt0.5 dl
vann1 ss
balsamicoeddik2 stk
tomat2 ss
rosiner1 ts
hele korianderfrø0.5 ts
salt5 stk
hel rosen pepperSlik gjør du det:
Finhakk hvitløk og chili og surr mykt i olivenolje. Tilsett sursøt chilisaus og ev hakkede urter, for eksempel koriander. Varm opp joikakakene etter anvisning på boksen. Smak til sausen med hvitløk og chiliblandingen i stedet for geitost. Server med ris eller kokte poteter og rosin og løkmarmeladen. Rosin og løkmarmelade: Rens og skjær løk i tynne båter. Kok løk, sukker og balsamicoeddik i kasserolle i ca 20 min, til løken karamelliserer seg og er lys gyllen Flå og ta ut kjernene på tomatene og skjær dem i tynne strimler. Tilsett tomater, rosiner, koriander, salt og pepper i løkblandingen og la det trekke 2-3 min. Smak til med salt og pepper. Er blandingen litt for tykk tilsett litt vann.