Hvit sjokolademoussekake
Denne oppskriften gir ca. 12 biter.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
200 g
sukker2 stk
egg200 g
Mandler, finmalte1 ss
kakaoFyll:
200 g
hvit sjokolade3 stk
eggeplommer3 dl
kremfløteMørk sjokolade til pynt
Slik gjør du det:
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland forsiktig inn mandler, kakao, appelsinsaft og finrevet appelsinskall.
Ha røren over i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, og stek bunnen på nederste rille ved 175° i ca. 25 min. Avkjøl i formen på rist. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad.
Bland eggeplommene sammen med ¼ av kremfløten og varm opp under omrøring, til det tykner. Avkjøl noe og bland inn smeltet sjokolade.
Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt.
Hell blandingen over kakebunnen og la kaken stå minimum en times tid i kjøleskap før den serveres.
Kaken kan også fryses og serveres som iskake. Ta den ut ½ time før den skal serveres. Pynt kaken med revet mørk sjokolade.