Bokkøl

Bokkøl

Foto: Arnie Stalheim

Bokkøl har en lang historie og kom opprinnelig fra den tyske byen Einbeck. Byen som ble en del av Hansaforbundet på 1300-tallet, eksporterte den gang øl i stor stil. Bokkølet har imidlertid forandret seg mye siden da. I Norge kjenner vi bokkøl som et søtlig mørkt øl med litt balanserende bitterhet. Det mørke og karamelliserte byggmaltet gir det norske bokkølet preg av brunt sukker, honning og ristede nøtter.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

0.7 g (10 %)

Fett

0 g (0 %)

Karbohydrat

6 g (89 %)

Alle næringsstoffer

Vann

88 g

Kilojoule

265 kJ

Kilokalorier

63 kcal

Protein

0.7 g

Fett

0 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

6 g

Stivelse

3 g

Mono+Disakk

3 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

5.2 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0 alfa-TE

Tiamin

0.01 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

0.6 mg

Vitamin B6

0.05 mg

Folat

3 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

5 mg

Jern

0 mg

Natrium

4 mg

Kalium

42 mg

Magnesium

8 mg

Sink

0 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.01 mg

Fosfor

22 mg

Vi har 1 oppskrifter med Bokkøl