Berusende fruktwok
Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kanelstang2 stk
stjerneanis, hel2 stk
vaniljestang10 stk
sortpepperkorn2 ss
olivenolje150 g
sukker, brunt1 stk
storananas1 dl
bokkøl1 dl
sitronbrus4 stk
appelsin, bare saften1 l
vaniljeisSlik gjør du det:
Bland kanel, stjerneanis, vanilje og pepperkorn i woken med olivenolje og la det putre ved svak varme. Tilsett brunt sukker og la det karamellisere/tykne. Fjern skallet på ananasen og del den i 4 stykker. Legg i ananasen, tilsett deretter bokkøl, 7 UP, appelsinsaft og hakket sitrongress. Kok opp og la det småputre ved svak varme til sausen får en sirupsaktig konsistens. Ta ut ananasbitene og hold dem lune på et fat. Sil sausen, ha den tilbake i pannen og tilsett appelsinskiver,eventuelt mandariner i båter. La det putre et par minutter. Denne desserten er lekker å servere ferdig på tallerken. Legg vaniljeis med 1 stykke ananas på en tallerken og anrett saus med sitrusbiter rundt. Serveres med et glass bokkøl (10-12 °C) ved siden av.