Bøckling
Foto: Leif R Jansson
Bøkling er saltet, varmrøkt småsild. Silden blir fanget vår og sommer. Silden er rik på de marine omega 3-fettsyrene. Bøkling brukes til middag, kan spises kaldt, i salat og som fingermat.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
22.5 g (68 %)
Fett
10.4 g (31 %)
Karbohydrat
0 g (0 %)
Alle næringsstoffer
Vann
64 g
Kilojoule
767 kJ
Kilokalorier
184 kcal
Protein
22.5 g
Fett
10.4 g
Mettet
3.1 g
Trans
0 g
Enumettet
3.2 g
Flerumettet
3.1 g
Kolesterol
85 mg
Karbohydrat
0 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
0 g
Sukker
0 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
85 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
85 RAE
Vitamin D
8.3 µg
Vitamin E
1 alfa-TE
Tiamin
0.11 mg
Riboflavin
0.16 mg
Niacin
2.6 mg
Vitamin B6
0.4 mg
Folat
5 µg
Vitamin B12
10 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
43 mg
Jern
1.4 mg
Natrium
860 mg
Kalium
380 mg
Magnesium
29 mg
Sink
1.3 mg
Selen
24 µg
Kobber
0.09 mg
Fosfor
240 mg