Carambol

Carambol

Foto: colourbox

Carambola, også kalt stjernefrukt, kommer opprinnelig fra Indonesia, men dyrkes nå i alle tropiske strøk. Det finnes flere forskjellige sorter som er gule eller grønne i fargen. Frukten er sprø og meget saftig med en duft lignende jasmin. Smaken er frisk og syrlig. Carambola kan spises naturell hvis den er moden. Den kan deles opp i fruktsalater sammen med andre eksotiske frukter. Fryste skiver av carambola kan også brukes som isbiter i festdrikker.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

0.5 g (6 %)

Fett

0.3 g (3 %)

Karbohydrat

7.3 g (90 %)

Alle næringsstoffer

Vann

91 g

Kilojoule

154 kJ

Kilokalorier

37 kcal

Protein

0.5 g

Fett

0.3 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0.1 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

7.3 g

Stivelse

0.2 g

Mono+Disakk

7.1 g

Sukker

0 g

Kostfiber

1.3 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

25 µg

Vitamin A

2 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.03 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.02 mg

Folat

12 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

31 mg

Kalsium

5 mg

Jern

0.6 mg

Natrium

2 mg

Kalium

150 mg

Magnesium

6 mg

Sink

0.1 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.12 mg

Fosfor

15 mg

Vi har 1 oppskrifter med Carambol