Carambol
Foto: colourbox
Carambola, også kalt stjernefrukt, kommer opprinnelig fra Indonesia, men dyrkes nå i alle tropiske strøk. Det finnes flere forskjellige sorter som er gule eller grønne i fargen. Frukten er sprø og meget saftig med en duft lignende jasmin. Smaken er frisk og syrlig. Carambola kan spises naturell hvis den er moden. Den kan deles opp i fruktsalater sammen med andre eksotiske frukter. Fryste skiver av carambola kan også brukes som isbiter i festdrikker.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
91 g
Kilojoule
154 kJ
Kilokalorier
37 kcal
Protein
0.5 g
Fett
0.3 g
Mettet
0.1 g
Trans
0 g
Enumettet
0.1 g
Flerumettet
0.1 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
7.3 g
Stivelse
0.2 g
Mono+Disakk
7.1 g
Sukker
0 g
Kostfiber
1.3 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
25 µg
Vitamin A
2 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.2 alfa-TE
Tiamin
0.03 mg
Riboflavin
0.03 mg
Niacin
0.4 mg
Vitamin B6
0.02 mg
Folat
12 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
31 mg
Kalsium
5 mg
Jern
0.6 mg
Natrium
2 mg
Kalium
150 mg
Magnesium
6 mg
Sink
0.1 mg
Selen
1 µg
Kobber
0.12 mg
Fosfor
15 mg