Fruktkake

Fruktkake

Oppskrift av: Svein Skeiseid
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn:

5 stk

egg

150 g

sukker

150 g

hvetemel

Fyll:

Pynt:

jacondebunn

toppen av nettmelon

3 stk

physalis

3 skiver

carambol

Jacondebunn 1, stripemasse:

40 g

melis

40 g

smør

10 g

kakao

Jocondebunn 2. lys masse:

80 g

melis

120 g

egg

160 g

eggehvite

40 g

sukker

Slik gjør du det:

Pisk kremfløten stiv og bland i vaniljekrem og appelsinlikør. Del kakebunnen i tre og ha halvparten av den hakkede melonen over sammen med 1/3 av kremblandingen. Gjenta med to lag av bunnen. Stryk resten av kremen over toppen av kaken. Jacondebunnen skjæres i 8 cm brede striper og rulles rundt kaken. Geléen kokes opp og mesteparten smøres over toppen når den er avkjølt. Pynt kaken med fruktene som på bildet og stryk litt gelé over fruktene til slutt. Kakebunn: Visp egg og sukker til eggedosis og bland sammen med mel og bakepulver. Hell i springform og stek på 175 grader i ca. 30 minutter. Jacondebunn 1, stripemasse: Blandes sammen til en glatt masse. Jacondebunn 2, lys masse: Visp eggehvite og sukker til marengs. De øvrige ingrediensene vispes luftig og blandes forsiktig i marengsen. Stripemassen strykes tynt ut på bakepapir. Lag et mønster. Stryk så den lyse massen over stripemassen. Stekes på 240 grader i ca. 10 minutter.

Kanskje disse også frister?