Fruktkake
Oppskrift av: Svein Skeiseid
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Kakebunn:
5 stk
egg150 g
sukker150 g
hvetemel2 ts
bakepulverFyll:
150 g
melon, hakket600 g
kremfløte200 g
vaniljekrem0.5 dl
appelsinlikørPynt:
jacondebunn
toppen av nettmelon
3 stk
physalis1 stk
pasjonsfrukt3 skiver
carambolJacondebunn 1, stripemasse:
40 g
melis40 g
smør30 g
eggehvite23 g
hvetemel10 g
kakaoJocondebunn 2. lys masse:
80 g
finmaltemandler80 g
melis120 g
egg25 g
hvetemel20 g
smør, mykt160 g
eggehvite40 g
sukkerSlik gjør du det:
Pisk kremfløten stiv og bland i vaniljekrem og appelsinlikør. Del kakebunnen i tre og ha halvparten av den hakkede melonen over sammen med 1/3 av kremblandingen. Gjenta med to lag av bunnen. Stryk resten av kremen over toppen av kaken. Jacondebunnen skjæres i 8 cm brede striper og rulles rundt kaken. Geléen kokes opp og mesteparten smøres over toppen når den er avkjølt. Pynt kaken med fruktene som på bildet og stryk litt gelé over fruktene til slutt. Kakebunn: Visp egg og sukker til eggedosis og bland sammen med mel og bakepulver. Hell i springform og stek på 175 grader i ca. 30 minutter. Jacondebunn 1, stripemasse: Blandes sammen til en glatt masse. Jacondebunn 2, lys masse: Visp eggehvite og sukker til marengs. De øvrige ingrediensene vispes luftig og blandes forsiktig i marengsen. Stripemassen strykes tynt ut på bakepapir. Lag et mønster. Stryk så den lyse massen over stripemassen. Stekes på 240 grader i ca. 10 minutter.