Romanesko
Romanesco er en forholdsvis ukjent kåltype. Den er i slekt med brokkoli og bør kokes med like stor forsiktighet. Overkokes romanescoen, blir den slapp og litt vassen.
Romanesco er grønn som brokkoli, enkelte ganger litt lysere i fargen. Formen minner om blomkål og består av mange knudrete spisser. Smaken beskrives gjerne som en blanding mellom brokkoli og blomkål, og den brukes også på samme måte.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
1.4 g (20 %)
Fett
0.1 g (1 %)
Karbohydrat
5.2 g (77 %)
Alle næringsstoffer
Vann
90 g
Kilojoule
137 kJ
Kilokalorier
33 kcal
Protein
1.4 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
5.2 g
Stivelse
0.1 g
Mono+Disakk
5.1 g
Sukker
0 g
Kostfiber
2.6 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
12 µg
Vitamin A
1 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.2 alfa-TE
Tiamin
0.06 mg
Riboflavin
0.03 mg
Niacin
0.4 mg
Vitamin B6
0.1 mg
Folat
26 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
54 mg
Kalsium
47 mg
Jern
0.3 mg
Natrium
10 mg
Kalium
317 mg
Magnesium
15 mg
Sink
0.2 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.02 mg
Fosfor
39 mg