Grillet reinsdyr med rødløkskompott, kastanjepuré, romanesko og kryddersjy

Grillet reinsdyr med rødløkskompott, kastanjepuré, romanesko og kryddersjy

Oppskrift av: Arne Bertelsen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kjøttet: Brunes i panne, krydres med salt og pepper og settes i ovnen i ca 10 min på 210 grader, alt etter størrelse. Pass på at kjøttet får hvilt før det skjæres opp i skiver. Romanesko: Kuttes i fine bunter og kokes i salt vann. Pass på så det ikke overkokes. Rødløkskompott: Skrell og skjær rødløken i tynne skiver og fres i en kjele på svak varme. Hell på en halve av rødvinen og kok dette helt inn. Før servering, smak til med salt og pepper Kastanjepuré: Kastanjene freses på svak varme med en ss smør i 5 min. Deretter tilsett fløte. Kok opp og kjør dette i kjøkkenmaskin. Varmes opp før servering og tilsettes creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Kryddersjy: Fres krydder raskt. Tilsett den andre halvdelen av rødvinen og kok dette inn - før en tilsetter kraften og koker dette ned til 1/3. Sil av og smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?