Grillet reinsdyr med rødløkskompott, kastanjepuré, romanesko og kryddersjy
Oppskrift av: Arne Bertelsen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
reinsdyr plomme150 g
rensede kastanje r2 stk
rødløk2 dl
rødvin1 ss
crème fraîche0.5 dl
fløte1 stk
stjerneanis, hel1 ts
fennikelfrø1 ts
szechuan pepper2 fedd
frisk hvitløk2 stk
kvist med frisk timianSlik gjør du det:
Kjøttet: Brunes i panne, krydres med salt og pepper og settes i ovnen i ca 10 min på 210 grader, alt etter størrelse. Pass på at kjøttet får hvilt før det skjæres opp i skiver. Romanesko: Kuttes i fine bunter og kokes i salt vann. Pass på så det ikke overkokes. Rødløkskompott: Skrell og skjær rødløken i tynne skiver og fres i en kjele på svak varme. Hell på en halve av rødvinen og kok dette helt inn. Før servering, smak til med salt og pepper Kastanjepuré: Kastanjene freses på svak varme med en ss smør i 5 min. Deretter tilsett fløte. Kok opp og kjør dette i kjøkkenmaskin. Varmes opp før servering og tilsettes creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Kryddersjy: Fres krydder raskt. Tilsett den andre halvdelen av rødvinen og kok dette inn - før en tilsetter kraften og koker dette ned til 1/3. Sil av og smak til med salt og pepper.