Julekake

Julekake

Christopher Sjuve

Baksten har lang tradisjon, og er blitt bakt helt siden bronsealderen. Tidligere ble julekaken kun servert til jul, men i dag selges den hele året. Den tilsettes ofte rosiner og sukat, som holder den god og saftig. Serveres i oppskjærte skiver, ofte med tilbehør som smør og brunost, gulost, syltetøy eller røkt kjøttpålegg. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

6.7 g (10 %)

Fett

9.7 g (14 %)

Karbohydrat

49.7 g (75 %)

Alle næringsstoffer

Vann

26 g

Kilojoule

1338 kJ

Kilokalorier

318 kcal

Protein

6.7 g

Fett

9.7 g

Mettet

3.2 g

Trans

0.1 g

Enumettet

3.4 g

Flerumettet

2.4 g

Kolesterol

7 mg

Karbohydrat

49.7 g

Stivelse

32.6 g

Mono+Disakk

17.1 g

Sukker

12.5 g

Kostfiber

2.5 g

Alkohol

0 g

Retinol

67 µg

Beta-karoten

32 µg

Vitamin A

70 RAE

Vitamin D

0.6 µg

Vitamin E

1.8 alfa-TE

Tiamin

0.15 mg

Riboflavin

0.1 mg

Niacin

1.1 mg

Vitamin B6

0.06 mg

Folat

22 µg

Vitamin B12

0.2 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

49 mg

Jern

1.1 mg

Natrium

175 mg

Kalium

233 mg

Magnesium

25 mg

Sink

0.8 mg

Selen

3 µg

Kobber

0.11 mg

Fosfor

104 mg

Vi har 1 oppskrifter med Julekake