Julekake
Christopher Sjuve
Baksten har lang tradisjon, og er blitt bakt helt siden bronsealderen. Tidligere ble julekaken kun servert til jul, men i dag selges den hele året. Den tilsettes ofte rosiner og sukat, som holder den god og saftig. Serveres i oppskjærte skiver, ofte med tilbehør som smør og brunost, gulost, syltetøy eller røkt kjøttpålegg.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
6.7 g (10 %)
Fett
9.7 g (14 %)
Karbohydrat
49.7 g (75 %)
Alle næringsstoffer
Vann
26 g
Kilojoule
1338 kJ
Kilokalorier
318 kcal
Protein
6.7 g
Fett
9.7 g
Mettet
3.2 g
Trans
0.1 g
Enumettet
3.4 g
Flerumettet
2.4 g
Kolesterol
7 mg
Karbohydrat
49.7 g
Stivelse
32.6 g
Mono+Disakk
17.1 g
Sukker
12.5 g
Kostfiber
2.5 g
Alkohol
0 g
Retinol
67 µg
Beta-karoten
32 µg
Vitamin A
70 RAE
Vitamin D
0.6 µg
Vitamin E
1.8 alfa-TE
Tiamin
0.15 mg
Riboflavin
0.1 mg
Niacin
1.1 mg
Vitamin B6
0.06 mg
Folat
22 µg
Vitamin B12
0.2 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
49 mg
Jern
1.1 mg
Natrium
175 mg
Kalium
233 mg
Magnesium
25 mg
Sink
0.8 mg
Selen
3 µg
Kobber
0.11 mg
Fosfor
104 mg