Jasminris
Foto: MIB Pictures
Jasminris dyrkes i Thailand. Den har en mild smak og duft. Risen er en bløtaktig, langkornet middagsris. Stort sett polert men det finnes også som upolert brun ris med høyt innhold av fiber og vitamin b. Jasminris brukes i nesten all thai-mat og også mye i indisk mat. Jasminris er litt mindre gul på fargen enn basmatiris.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
7.5 g (8 %)
Fett
0.7 g (0 %)
Karbohydrat
79.5 g (90 %)
Alle næringsstoffer
Vann
13 g
Kilojoule
1505 kJ
Kilokalorier
354 kcal
Protein
7.5 g
Fett
0.7 g
Mettet
0.2 g
Trans
0 g
Enumettet
0.2 g
Flerumettet
0.2 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
79.5 g
Stivelse
79.4 g
Mono+Disakk
0.2 g
Sukker
0 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0 alfa-TE
Tiamin
0.04 mg
Riboflavin
0.05 mg
Niacin
0.7 mg
Vitamin B6
0.75 mg
Folat
11 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
0 mg
Jern
0 mg
Natrium
1 mg
Kalium
56 mg
Magnesium
10 mg
Sink
1.6 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.12 mg
Fosfor
68 mg