
Asiatisk laks
Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 dl
jasminris4 ss
smør2 fedd
hvitløk1 ts
chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)3 ss
honning4 ss
limesaft3 ss
soyasaus300 g
spinat4 stk
laks ebiterSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kok risen.
I en kjele, smelt smøret. Knus hvitløken og ha i kjelen sammen med pepperflak (kan byttes med vanlig pepper). Stek i omtrent ett minutt.
Ha i honning, limesaft og soyasaus og kok opp.
Legg laksebitene på en penslet ildfast form. Ha over soya- og honningsausen. Sett i ovnen i 15-20 minutter.
Legg all spinaten i stekepannen på middels varme og legg på lokk. Den faller sammen etter noen minutter. Hold spinaten varm til servering.
På et stort fat (helst oppvarmet), legg på spinat, ris og laks. Pynt med koriander.