Druesukker
ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Druesukker, som også kalles glukose, er byggesteinen i bl.a. stivelse. Druesukker er den sukkerarten som tas hurtigst opp i kroppen. Spiser man druesukker, stiger blodsukkeret raskt. Dette fordi glukose tas opp raskt fra både munn, magesekk og tynntarm uten at den behøver å bli omdannet først. Det betyr at en liten mengde druesukker er det beste en diabetiker kan ta hvis blodsukkeret har blitt for lavt. I og med at glukosen opptas så raskt, er den tilgjengelig med det samme som energiform.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
0 g
Kilojoule
1700 kJ
Kilokalorier
400 kcal
Protein
0 g
Fett
0 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
100 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
100 g
Sukker
100 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0 alfa-TE
Tiamin
0 mg
Riboflavin
0 mg
Niacin
0 mg
Vitamin B6
0 mg
Folat
0 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
0 mg
Jern
0 mg
Natrium
0 mg
Kalium
2 mg
Magnesium
0 mg
Sink
0 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.01 mg
Fosfor
0 mg