Is med sjokoladebunn
Topp hjemmelaget is med norske jordbær....
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
100 g
Mørk sjokolade100 g
smør2 stk
egg1.5 dl
sukker2 dl
hvetemel0.5 ts
bakepulver1 dl
Grovhakkede valnøttkjernerIskrem
4 stk
eggeplommer4 ss
sukker1 stk
vaniljestang4 dl
kremfløtePynt
1 neve
Daimkuler, sjokoladesaus og jordbærSlik gjør du det:
Finhakk sjokolade og ha den i en glassbolle sammen med smør.
Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad) til sjokoladen har smeltet.
Sett bollen tilbake på kjøkkenbenken og ha i egg. Bruk en visp og rør godt slik at alt blander seg.
Rør inn sukker.
Tilsett hvetemel, bakepulver og valnøtter og rør alt godt sammen.
Smør en brødform og kle formen med bakepapir. Hell røren i formen og stryk den utover.
Stek kaken ved 150° i ca. 15 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Is
Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann.
Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
Hell isen over sjokoladebunnen og sett i fryseren i 4 timer eller natten over.
Ta isen ut 20 min. før servering.
Pynt med sjokoladesaus, daimkuler og jordbær.