Is med sjokoladebunn

Is med sjokoladebunn

Topp hjemmelaget is med norske jordbær....

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

100 g

Mørk sjokolade

100 g

smør

2 stk

egg

1.5 dl

sukker

0.5 ts

bakepulver

1 dl

Grovhakkede valnøttkjerner

Iskrem

4 ss

sukker

Pynt

1 neve

Daimkuler, sjokoladesaus og jordbær

Slik gjør du det:

Finhakk sjokolade og ha den i en glassbolle sammen med smør.
Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad) til sjokoladen har smeltet.
Sett bollen tilbake på kjøkkenbenken og ha i egg. Bruk en visp og rør godt slik at alt blander seg.
Rør inn sukker.
Tilsett hvetemel, bakepulver og valnøtter og rør alt godt sammen.
Smør en brødform og kle formen med bakepapir. Hell røren i formen og stryk den utover.
Stek kaken ved 150° i ca. 15 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Is
Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann.
Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
Hell isen over sjokoladebunnen og sett i fryseren i 4 timer eller natten over.
Ta isen ut 20 min. før servering.
Pynt med sjokoladesaus, daimkuler og jordbær.