Iskake med bringebær og kvikklunsj

Iskake med bringebær og kvikklunsj

Spennende iskake med deilige smaker!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Bunn

3 stk

Kvikkslunsj (sjokoladeplater)

50 g

smør

Is

1 dl

sukker

2 stk

Kvikklunsj (tursjokoladen med fire riller)

Pynt

Slik gjør du det:

Ha Kvikklunsj-sjokoladene til kakebunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til sjokoladen er finknust. Bland med smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen på en rund form (22 cm i diameter). Fordel sjokolademassen jevnt utover bunnen av formen. Sett formen i fryseren.
Pisk imens eggeplommer og sukker til eggedosis. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i ismassen. Hakk opp Kvikklunsj-sjokoladen i små biter og bland inn i iskremen sammen med bringebærene. Hell blandingen i formen og glatt til overflaten. Sett kakeformen tilbake i fryseren til isen har stivnet (minst 4 timer).
Ta iskaken opp av fryseren ca 15 min før servering. Dra bakepapiret av undersiden av kaken. Pynt med bringebær og høvlet sjokolade.