Iskake med bringebær og kvikklunsj
Spennende iskake med deilige smaker!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Bunn
3 stk
Kvikkslunsj (sjokoladeplater)50 g
smørIs
3 stk
eggeplommer1 dl
sukker1 stk
vaniljestang3 dl
kremfløte2 stk
Kvikklunsj (tursjokoladen med fire riller)150 g
bringebær, frosnePynt
100 g
bringebær, frosne50 g
kokesjokoladeSlik gjør du det:
Ha Kvikklunsj-sjokoladene til kakebunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til sjokoladen er finknust. Bland med smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen på en rund form (22 cm i diameter). Fordel sjokolademassen jevnt utover bunnen av formen. Sett formen i fryseren.
Pisk imens eggeplommer og sukker til eggedosis. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i ismassen. Hakk opp Kvikklunsj-sjokoladen i små biter og bland inn i iskremen sammen med bringebærene. Hell blandingen i formen og glatt til overflaten. Sett kakeformen tilbake i fryseren til isen har stivnet (minst 4 timer).
Ta iskaken opp av fryseren ca 15 min før servering. Dra bakepapiret av undersiden av kaken. Pynt med bringebær og høvlet sjokolade.