Iskake med hvit og mørk sjokolade
Dette er en dobbel sjokoladeiskake som har både et lag mørk sjokoladeis og et lag hvit sjokoladeis. Bunnen er laget med kakao og hasselnøtter og smaker nydelig til isen.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Kakebunn
2 stk
egg1 dl
sukker200 g
hasselnøtter1 ss
kakaoMørk sjokoladeis
3 stk
egg2 ss
sukker1 ss
kaffe, sterk150 g
kokesjokolade3 dl
kremfløteHvit sjokoladeis
2 stk
egg1 ss
sukker100 g
hvit sjokolade1 dl
kremfløtePynt
32 stk
sjokoladehjerterSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal eller finhakk hasselnøttene. Bland nøttene og kakao i eggedosisen.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.
Lag den mørke sjokoladeiskremen ved å piske egg og sukker lyst og luftig. Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe (dette gjøres raskt i mikro, men du kan også smelte sjokoladen over vannbad eller i en tykkbunnet kjele over svak varme). Avkjøl litt og vend sjokoladen inn i eggedosisen. Pisk kremfløten og vend kremen inn i blandingen. Bruk en stålvisp, slik at du blandingen blir jevn, klumpfri og luftig. Hell den mørke iskremen i kakeformen og sett den i fryseren i 1-2 timer, til isen har stivnet.
Lag den hvite sjokoladeiskremen ved å piske eggene sammen med sukkeret. Smelt den hvite sjokoladen (i mikro eller over vannbad) og rør i. Pisk til slutt kremfløten og vend kremen inn i blandingen. Hell den lyse iskremen over den mørke isen i kakeformen og sett formen tilbake i fryseren i et par timer til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren i ca 20 minutter før servering. Pynt med sjokoladehjerter eller annen sjokoladedekor.