Iskake med mandelbunn og Daim med kaffesmak
Dette er Manuelas desiderte favorittkake!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Mandelbunn:
375 g
Malte mandler6 stk
Eggehviter200 g
melis1 ts
sitronsaft1 ts
VaniljeekstraktDaim-iskrem:
4 stk
eggeplommer2 stk
egg250 g
melis1 ts
Sterk kaffe1 ts
Vaniljeekstrakt5 dl
Pisket kremfløte150 g
Daim (Ca. mengde)Slik gjør du det:
Mandelbunn:Sett oven på 175 ˚C.
Pisk eggehviter sammen med cream of tartar, i ett minutt på middels hastighet. Tilsett så melis litt om gangen.
Pisk til det blir en fin marengs, tilsett 1 ts. vaniljeekstrakt.
Vend malte mandler inn i marengsrøren.
Hell det i en 28 cm stor rund form og stek i ca 25-30 minutter.
Lakaken hvile og bli helt avkjølt før du heller iskrem i den.
Daim-iskrem:Begynn med å finmale Daim. Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.
Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
Hell i Daim-godteri, men hold litt til siden for toppen.
Vend det forsiktig i. Hell det over bunnen i formen. Strø over knust Daim.
Sett den i fryseren i minst 5-8 timer eller over natten.
Like for servering ta den ut av formen, jeg har en som har en løs bunn, setter den bare på en kopp og trekker formen nedover.