Iskake med mandelbunn og Daim med kaffesmak

Iskake med mandelbunn og Daim med kaffesmak

Dette er Manuelas desiderte favorittkake!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Mandelbunn:

375 g

Malte mandler

6 stk

Eggehviter

200 g

melis

1 ts

Vaniljeekstrakt

Daim-iskrem:

2 stk

egg

250 g

melis

1 ts

Sterk kaffe

1 ts

Vaniljeekstrakt

5 dl

Pisket kremfløte

150 g

Daim (Ca. mengde)

Slik gjør du det:

Mandelbunn:Sett oven på 175 ˚C.
Pisk eggehviter sammen med cream of tartar, i ett minutt på middels hastighet. Tilsett så melis litt om gangen.
Pisk til det blir en fin marengs, tilsett 1 ts. vaniljeekstrakt.
Vend malte mandler inn i marengsrøren.
Hell det i en 28 cm stor rund form og stek i ca 25-30 minutter.
Lakaken hvile og bli helt avkjølt før du heller iskrem i den.
Daim-iskrem:Begynn med å finmale Daim. Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.
Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
Hell i Daim-godteri, men hold litt til siden for toppen.
Vend det forsiktig i. Hell det over bunnen i formen. Strø over knust Daim.
Sett den i fryseren i minst 5-8 timer eller over natten.
Like for servering ta den ut av formen, jeg har en som har en løs bunn, setter den bare på en kopp og trekker formen nedover.