Iskake med mandelbunn og Daim med kaffesmak

Iskake med mandelbunn og Daim med kaffesmak

Dette er Manuelas desiderte favorittkake!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Mandelbunn:

  • 375 g

    Malte mandler
  • 6 stk

    Eggehviter
  • 200 g

    melis
  • 1 ts

    sitronsaft
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • Daim-iskrem:

  • 4 stk

    eggeplommer
  • 2 stk

    egg
  • 250 g

    melis
  • 1 ts

    Sterk kaffe
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 5 dl

    Pisket kremfløte
  • 150 g

    Daim (Ca. mengde)
  • Slik gjør du det:

    Mandelbunn:Sett oven på 175 ˚C.
    Pisk eggehviter sammen med cream of tartar, i ett minutt på middels hastighet. Tilsett så melis litt om gangen.
    Pisk til det blir en fin marengs, tilsett 1 ts. vaniljeekstrakt.
    Vend malte mandler inn i marengsrøren.
    Hell det i en 28 cm stor rund form og stek i ca 25-30 minutter.
    Lakaken hvile og bli helt avkjølt før du heller iskrem i den.
    Daim-iskrem:Begynn med å finmale Daim. Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.
    Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
    Hell i Daim-godteri, men hold litt til siden for toppen.
    Vend det forsiktig i. Hell det over bunnen i formen. Strø over knust Daim.
    Sett den i fryseren i minst 5-8 timer eller over natten.
    Like for servering ta den ut av formen, jeg har en som har en løs bunn, setter den bare på en kopp og trekker formen nedover.