Iskake på pepperkakebunn (gluten- og melkefri)
Har du mye pepperkaker igjen etter jul? Da er dette kaka for deg! Den er fri for gluten og melk, men du kan bruke de ingrediensene du selv tåler. Har du ikke pepperkaker kan du bruke andre kjeks som tåles eller lage en nøtte/mandelbunn.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter
KakeIngredienser
Pepperkakebunn
200 g
Pepperkaker (gluten- og melkefrie)100 g
Smøremyk rapskokosIs
4 stk
eggeplommer3 dl
Piskbar (soya) fløte100 g
sukker1 ts
Vaniljeekstrakt50 g
Sjokolade som tålesSlik gjør du det:
Knus pepperkaker i en blender eller liknende. Bland dem med smeltet melkefri margarin og trykk det ned i en kakeform og sett kjølig.
Pisk deretter eggeplommer, sukker og vanilje til eggedosis. Pisk kremen stiv i en annen bolle og bland eggedosis og krem godt med en slikkepott. Rør inn hakket sjokolade. Spre ismassen på bunnen og sett i fryseren i 4-6 timer. Dryss med kakestrø* før servering.
Tas opp ca 20 minutter før servering. Kan med skjæres opp og serveres i enkeltstykker som dessert eller serveres som kake til kaffen.
*Påse at kakestrøet du bruker er gluten- og melkefritt