Iskrem med popcorn og karamell
Denne deilige iskremen er superenkel og rask å lage. Du trenger ikke ismaskin!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
2 stk
egg4 stk
eggeplommer180 g
brunt sukker5 dl
kremfløte, pisket2 ts
Vaniljeekstrakt150 g
popcorn2 dl
Karamellsaus, oppskriften finner du i link i blogginnleggetSlik gjør du det:
Ha brunt sukker, egg og eggeplommer i en bolle.
Sett bollen med egg og sukker over en kasserolle med kokende vann.
Visp for hånd eller med en håndmixer i 8-10 minutter.
Tilsett vaniljeekstrakt, det kan utelates om du ikke har det.
Etter 8-10 minutter er den klar, ta den av komfyren og la den avkjøles i noen minutter.
Bland pisket kremfløte i eggedosisen.
Ta frem en bakeplate. Dekk bunnen med bakepapir, spray med litt matfett og ha i ferdigpoppet popcorn.
Lag karamellpopcorn ved å helle over avkjølt karamellsaus. (Den bør ha blitt avkjølt i ca 10 minutter, hvis ikke blir popcornet seigt).
Bland karamell-popcorn etter ønsket mengde inn i iskremrøren.
Jeg heller iskremrøren i slike søte iskrembokser som har tilhørende lokk.
Legger noen få karamellpopcorn på toppen før jeg setter lokk på.
Frys dette i cirka 4-6 timer.
Klar til å nytes ...