Iskremkake med sjokolade
Sjokoladeiskremkake som passer perfekt i barnebursdag, på fest eller som familiekos.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
250 g
Mørk sjokolade3 stk
egg2 stk
eggeplommer115 g
sukker5 dl
kremfløte, pisket50 g
Knust daimPynt
Slik gjør du det:
Smelt sjokoladen over et vannbad og sett den til side så lenge.
Hell 3 egg og 2 eggeplommer sammen med sukker i en stor bolle.
Sett den over kokende varmt vann, og pisk den for hånd til du kjenner at sukkeret er helt oppløst.
Når sukkeret er oppløst, ta bollen bort fra varmen, og begynn å mikse med håndmikser i cirka 7 min. Eggedosisen skal væreveldig luftig.
Vend inn pisket kremfløte.
Vend så inn den smeltede sjokoladen.
Finknus cirka 50 g daimbiter i kjøkkenmaskinen for å få litt ekstra god smak og "crunch".
Bland knust daim inn i iskremen.
Bruk en 20 cm stor bakeform, og fyll den med den deilige iskremen.
Sett iskaken i fryseren i cirka 4-5 timer.
Pynt toppen med sjokoladefrostingog fargerike smarties, eller med det du selv ønsker.