Isostekake med blåbær
En frisk og deilig kake på varme sommerdager. Pynt gjerne med enten blåbær eller pikekyss.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
12 stk
kjeks, digestive100 g
smørFyll
200 g
kremost naturell3 stk
egg1 dl
sukker1 ss
vaniljesukker3 dl
fløte1.5 dl
Fast blåbærsyltetøyMarengs til pynt
Slik gjør du det:
Kjør kjeksen i en kjøkkenmaskin til smuler og tilsett smeltet smør. Trykk smulene ut i en bakepapirkledd liten langpanne, 20 x 30 cm.
Sett kaldt mens fyllet lages.
Pisk sammen ost, eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Pisk eggehvitene stive og fløten til krem i hver sin bolle.
Vend inn blåbærsyltetøy i ostekremen så alt blir blandet. Vend forsiktig inn krem og stivpiskede eggehviter. Hell fyllet over bunnen og sett i fryseren i 6 timer eller mer.
Ta iskaken ut en stund før den skal serveres og del i biter.