Isostekake med blåbær

Isostekake med blåbær

En frisk og deilig kake på varme sommerdager. Pynt gjerne med enten blåbær eller pikekyss.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 12 stk

    kjeks, digestive
  • 100 g

    smør
  • Fyll

  • 200 g

    kremost naturell
  • 3 stk

    egg
  • 1 dl

    sukker
  • 1 ss

    vaniljesukker
  • 3 dl

    fløte
  • 1.5 dl

    Fast blåbærsyltetøy
  • Marengs til pynt
  • Slik gjør du det:

    Kjør kjek­sen i en kjøk­ken­­ma­skin til smu­ler og til­sett smel­tet smør. Trykk smu­le­ne ut i en ba­ke­­pa­pir­­kledd li­ten lang­pan­ne, 20 x 30 cm.
    Sett kaldt mens fyl­let la­ges.
    Pisk sam­men ost, eg­ge­plom­mer, suk­ker og va­nil­je­suk­ker. Pisk eg­ge­hvi­te­ne sti­ve og flø­ten til krem i hver sin bol­le.
    Vend inn blå­bær­syl­te­tøy i os­te­kre­men så alt blir blan­det. Vend for­sik­tig inn krem og stiv­pis­ke­de eg­ge­hvi­ter. Hell fyl­let over bun­nen og sett i fry­se­ren i 6 ti­mer el­ler mer.
    Ta is­ka­ken ut en stund før den skal ser­ve­res og del i bi­ter.