Kjeks, digestive
FOTO: Petter Berg, HM Foto
Digestive er en type gyllenbrun, rund, halvsøt kjeks med opphav i Storbritannia. Ordet «digestive» er engelsk og betyr «fordøyende» og kommer fra forestillingen om at kjeksen hadde positiv effekt på fordøyelsen fordi den opprinnelig inneholdt natron.
Den klassiske digestive-kjeksens hovedingredienser er i dag hvetemel, sukker, vegetabilsk olje og glukosesirup. Flere produsenter har utviklet andre varianter av kjeksen, blant annet varianter med fullkorn, olivenolje og med redusert sukkerinnhold.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
3 g
Kilojoule
1972 kJ
Kilokalorier
470 kcal
Protein
7.2 g
Fett
20.3 g
Mettet
7.5 g
Enumettet
7.9 g
Flerumettet
3.3 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
62.9 g
Stivelse
46.9 g
Mono+Disakk
16 g
Sukker
15 g
Kostfiber
3.6 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
3.7 alfa-TE
Tiamin
0.05 mg
Riboflavin
0.03 mg
Niacin
2.2 mg
Vitamin B6
0.15 mg
Folat
8 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
16 mg
Jern
1.1 mg
Natrium
629 mg
Kalium
164 mg
Magnesium
28 mg
Sink
0.8 mg
Selen
3 µg
Kobber
0.14 mg
Fosfor
108 mg