Jordbær- og rabarbrashake

Jordbær- og rabarbrashake

Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

150 g

rabarbra

3 ss

sukker

0.5 dl

vann

150 g

jordbær

3 dl

melk

Slik gjør du det:

Rens og skjær rabarbraen i biter. Kok den myk med sukker og vann, i ca. 8 minutter under lokk. Avkjøl. Rens og del jordbær i biter. Ha rabarbra, jordbær, vaniljeis og melk i en hurtigmikser. Kjør til du får en luftig shake. Tilsett eventuelt mer melk eller is, ettersom hvor tykk shaken blir. Smak til med litt sukker. Fordel shaken i glass. Ha i en liten rabarbrastilk til å røre med. Tips: Ferdigkokt rabarbra holder seg i kjøleskap 2-4 dager, eller du kan fryse den. Har du ikke rabarbra kan du bruke mer jordbær, eventuelt bringebær eller banan. Bruk gjerne frosne bær på vinteren.