Jordbærconsommé med sprø sjokolade- og kokosstenger
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
3 dl
vann1 stk
vaniljestang2 stk
stjerneanis, hel1 stk
lime, saft og skall1 ss
potetmel utrørt i0.5 dl
vannSlik gjør du det:
Desserten kan lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Kjør jordbærene til en jevn masse i en foodproseccor eller med en stavmikser. Kok opp vann og sukker. Del vaniljestang på langs og legg i sukkerlaken sammen med stjerneanis og skall (godt vasket) av lime. La trekke 10-15 min Saft av lime tilsettes helt til slutt. Rør potetmel ut i vann og tilsett i en tynn stråle i den varme sukkerlaken til konsistens blir som suppe. Kok opp. Avkjøl litt og tilsett de mosede jordbærene og smak til med limesaft. Ved servering hell i et glass, pynt med mynte og legg en sjokolade- og kokosstang over glasset. Her finner du oppskrift på sprøe sjokolade- og kokosstenger