Jordbærpai

Jordbærpai

Bak med jordbær - det er sommer!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 3 dl

    hvetemel
  • 100 g

    smør
  • 0.5 dl

    sukker
  • 1 stk

    egg
  • Fyll

  • 1 l

    vaniljeis
  • 1 kurv

    jordbær
  • Slik gjør du det:

    Bland alle ingrediensene til mørdeigen i en kjøkkenmaskin.
    Bland til alt samler seg til en deig.
    La deigen hvile kjølig ca.½ time.
    Kjevle deigen ut og kle en paiform, 22 cm i diameter.
    Vi brukte tilsvarende form, men avlang.
    Prikk bunnen med gaffel og la den stå noen minutter før den stekes i ovnen ved ca 200 grader i ca. 15 min.
    Avkjøl paiskallet i formen før det tas forsiktig ut.
    Dekk bunnen med vaniljeis og fordel jordbær over.
    Server med det samme.