Jordbærsjokolademuffins
Med rosa jordbærsjokolade kan du lage de nydeligste cupcakes!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Muffins
100 g
smør350 g
melis2 ts
vaniljesukker1 stk
vaniljestang2 stk
egg2.5 dl
kremfløte2 ts
bakepulver400 g
hvetemel150 g
jordbærJordbærsjokoladekrem
5 dl
kremfløte500 g
jordbærsjokoladeSlik gjør du det:
Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar jordbærsjokoladefløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett jordbærsjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).
Til muffinsene piskes mykt smør luftig med melis og vaniljesukker. Pisk inn eggene til en myk smørkrem. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene fra innsiden. Pisk dette inn i smørkremen. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med fløten til en jevn deig. Vend til slutt i jordbær delt opp i små biter.
Fordel deigen i muffinsformer som er satt i muffinsbrett til de er ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.
Ta jordbærsjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - mindre enn ett minutt - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.
Ha jordbærsjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt med rosa sukkerblomster eller annen kakepynt du liker.