Juleis med julefrukter
Hjemmelaget iskrem med julefrukter - så enkelt og så godt!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
6 porsjoner
8 stk
eggeplommer200 g
sukker4 ts
vaniljesukker8 dl
kremfløteJulefrukter:
1 bokser
hermetiske aprikoser eller fersken1 bokser
hermetiske pærer6 stk
tørkede fiken, myke3 stk
stjerneanis, hel0.5 ts
kardemomme, malt0.5 ts
nellik, malt1 stk
vaniljestangsmak til med sukker
Slik gjør du det:
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive "Ole" i eggedosisen, er den stiv nok). Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen.
Hell isen i en passe stor form eller små porsjonsformer og sett i fryseren.
Hell laken fra den hermetiske frukten i en kasserolle sammen med krydderet og eventuelt litt sukker. Ønsker du mer kryddersmak på frukten, kan du tilsette mer krydder. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og tilsett i laken. Kok opp og la den småkoke i noen minutter til laken har kokt inn litt.
Del frukten opp i passe biter og tilsett i laken.
Hvelv isen på fat ved servering. Hell noe av den varme julefrukten over isen ved servering, og resten av frukten serveres i en bolle ved siden av.