Junie Kovacs Tom Kha Gai
Oppskrift av: Junie Kovacs
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
800 ml
kokos krem/-melk12 skiver
galangal4 stk
sitrongress strå8 stk
kafferlime blader4 stk
thai fiskesaus3 dl
kraft/buljong400 g
kyllingbryst2 stk
løk4 ss
fiskesaus1 klype
salt1.5 ts
sukker4 stk
tomat2 stk
vårløk3.5 ss
limesaftSlik gjør du det:
Skjær galangalen i skiver. Sitrongressstråene bankes hardt, før de skjæres i 5 cm lange biter. Fjern stilken på kafferlime bladene, slik at de blir delt i to. Thaisjalottløkene skrelles og bankes hardt. Løken skjæres i båter. Skjær kyllingbrystene i tynne skiver. Fjern frøene på tomatene og skjær dem i båter. Kok kokoskrem, galangal, sitrongress, kaffir lime blader og thaisjalottløk i ca. 4 minutter. Tilsett buljong/kraft og kok opp. Tilsett kylling, løk, fiskesaus og sukker og kok i ca. 4 minutter til. Tilsett tomat, vårløk i 3 cm lange biter, og kok opp. Ta kjelen av varmen og smak til med limesaft. Garner med friske korianderblad på hver porsjon. Dette skal være en mild suppe, men hvis man vil ha litt "smell", kan man knuse og tilsette én eller flere chili under koketiden.