Junie Kovacs Tom Kha Gai

Junie Kovacs Tom Kha Gai

Oppskrift av: Junie Kovacs
45 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skjær galangalen i skiver. Sitrongressstråene bankes hardt, før de skjæres i 5 cm lange biter. Fjern stilken på kafferlime bladene, slik at de blir delt i to. Thaisjalottløkene skrelles og bankes hardt. Løken skjæres i båter. Skjær kyllingbrystene i tynne skiver. Fjern frøene på tomatene og skjær dem i båter. Kok kokoskrem, galangal, sitrongress, kaffir lime blader og thaisjalottløk i ca. 4 minutter. Tilsett buljong/kraft og kok opp. Tilsett kylling, løk, fiskesaus og sukker og kok i ca. 4 minutter til. Tilsett tomat, vårløk i 3 cm lange biter, og kok opp. Ta kjelen av varmen og smak til med limesaft. Garner med friske korianderblad på hver porsjon. Dette skal være en mild suppe, men hvis man vil ha litt "smell", kan man knuse og tilsette én eller flere chili under koketiden.