Kanelsnurrebrød

Kanelsnurrebrød

Kanelsnurr kan bakes i forskjellige former. Jeg har bakt dem som vanlige snurrer, men etter å ha sett på Hele Storbritannia baker, ble jeg fristet til å prøve en ny utgave; Kanelsnurrebrød.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

  • 250 g

    hvetemel
  • 30 g

    sukker
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 stk

    egg
  • 1 dl

    fingervarm melk
  • 16 g

    fersk gjær
  • 60 g

    Romtemperert smør, biter
  • 1 stk

    egg til pensling
  • Fyllet

  • 100 g

    Romtemperert smør
  • 200 g

    Brunt farin
  • 1 stk

    vaniljestang, bare frøene
  • 10 g

    kanel
  • Slik gjør du det:

    Deigen
    Elt sammen mel, sukker, salt, egg og melk. Smuldre deretter i den ferske gjæren og ha smøret oppi til slutt. La deigen elte i 10 minutter på høy fart.
    Deigen heves i 1 time.
    Ferdighevet deig ble så kjevlet ut i størrelsen 73 x 30 cm. Bruk litt mel til dette. Deretter smurte jeg på en sukkerblanding (se nedenfor). Rull sammen deigen fra langsiden.
    Ferdigrullet «pølse» kan forlenges. Håper du skjønner denne forklaringen, og prøv for all del å ikke tenke koffert…
    Legg begge hendene under midten av «pølsa» med håndflatene opp. Beveg hendene mot den ene siden, mens du forsiktig (veldig forsiktig) drar litt (bare litt) i deigen. Dette gjentas flere ganger til hver side.
    Fin ferdige deigpølse målte til slutt 90 cm. Denne ble delt i 4 like store deler og lagt i brødformen for deretter å bli penslet med egg.
    Jeg brukte en brødform i størrelsen 13 x 24 (innvendige mål).
    Etterheves i 30 minutter før den stekes midt i ovnen på 170 grader i 45 minutter (i min ovn).
    Fyllet
    Røres godt sammen og smøres utover utkjevlet deig.