Kanelsnurrebrød
Kanelsnurr kan bakes i forskjellige former. Jeg har bakt dem som vanlige snurrer, men etter å ha sett på Hele Storbritannia baker, ble jeg fristet til å prøve en ny utgave; Kanelsnurrebrød.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
250 g
hvetemel30 g
sukker0.5 ts
salt1 stk
egg1 dl
fingervarm melk16 g
fersk gjær60 g
Romtemperert smør, biter1 stk
egg til penslingFyllet
100 g
Romtemperert smør200 g
Brunt farin10 g
kanelSlik gjør du det:
Deigen
Elt sammen mel, sukker, salt, egg og melk. Smuldre deretter i den ferske gjæren og ha smøret oppi til slutt. La deigen elte i 10 minutter på høy fart.
Deigen heves i 1 time.
Ferdighevet deig ble så kjevlet ut i størrelsen 73 x 30 cm. Bruk litt mel til dette. Deretter smurte jeg på en sukkerblanding (se nedenfor). Rull sammen deigen fra langsiden.
Ferdigrullet «pølse» kan forlenges. Håper du skjønner denne forklaringen, og prøv for all del å ikke tenke koffert…
Legg begge hendene under midten av «pølsa» med håndflatene opp. Beveg hendene mot den ene siden, mens du forsiktig (veldig forsiktig) drar litt (bare litt) i deigen. Dette gjentas flere ganger til hver side.
Fin ferdige deigpølse målte til slutt 90 cm. Denne ble delt i 4 like store deler og lagt i brødformen for deretter å bli penslet med egg.
Jeg brukte en brødform i størrelsen 13 x 24 (innvendige mål).
Etterheves i 30 minutter før den stekes midt i ovnen på 170 grader i 45 minutter (i min ovn).
Fyllet
Røres godt sammen og smøres utover utkjevlet deig.