Karamell-semifreddo

Karamell-semifreddo

Denne karamellisen med mandelkrokan må du bare teste...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 120 g

    sukker
  • 3 ss

    vann
  • 1 klype

    salt
  • 1 ts

    Vanilla bean paste
  • 2 stk

    Eggehviter
  • 3 stk

    eggeplommer
  • 300 ml

    kremfløte
  • 0.5 porsjon

    Hakket krokan
  • Slik gjør du det:

    Ta 2 dl av fløten, pisk til løs krem og sett kaldt.
    Skill eggeplommene fra eggehvitene og ha eggehviter og eggeplomme i hver sin bolle.
    Tilsett 1 ss sukker i bollen med eggehvitene.
    Hell 120 gram sukker i en kjele og tilsett vannet. Kok sukkeret til karamell og trekk kjelen bort fra varmen.Tilsett vanilla bean paste og salt.
    Tilsett resten av fløten (1 dl) i karamellen og rør godt til karamell og fløte er blandet sammen.
    Pisk eggeplommene og tilsett karamellsausen i en tynn stråle.Pisk blandingen luftig og vend inn fløtekremen.
    Stivpisk eggehviter og sukker til løs marengs.
    Vend marengsen inn i karamellkremen.Tilsett hakket krokan.
    Hell blandingen i en langpanne eller brødform og sett den i fryseren i 3-4 timer, eller over natten.