Karamell-semifreddo

Karamell-semifreddo

Denne karamellisen med mandelkrokan må du bare teste...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

120 g

sukker

3 ss

vann

1 klype

salt

1 ts

Vanilla bean paste

2 stk

Eggehviter

300 ml

kremfløte

0.5 porsjon

Hakket krokan

Slik gjør du det:

Ta 2 dl av fløten, pisk til løs krem og sett kaldt.
Skill eggeplommene fra eggehvitene og ha eggehviter og eggeplomme i hver sin bolle.
Tilsett 1 ss sukker i bollen med eggehvitene.
Hell 120 gram sukker i en kjele og tilsett vannet. Kok sukkeret til karamell og trekk kjelen bort fra varmen.Tilsett vanilla bean paste og salt.
Tilsett resten av fløten (1 dl) i karamellen og rør godt til karamell og fløte er blandet sammen.
Pisk eggeplommene og tilsett karamellsausen i en tynn stråle.Pisk blandingen luftig og vend inn fløtekremen.
Stivpisk eggehviter og sukker til løs marengs.
Vend marengsen inn i karamellkremen.Tilsett hakket krokan.
Hell blandingen i en langpanne eller brødform og sett den i fryseren i 3-4 timer, eller over natten.