Karamell-semifreddo
Denne karamellisen med mandelkrokan må du bare teste...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
120 g
sukker3 ss
vann1 klype
salt1 ts
Vanilla bean paste2 stk
Eggehviter3 stk
eggeplommer300 ml
kremfløte0.5 porsjon
Hakket krokanSlik gjør du det:
Ta 2 dl av fløten, pisk til løs krem og sett kaldt.
Skill eggeplommene fra eggehvitene og ha eggehviter og eggeplomme i hver sin bolle.
Tilsett 1 ss sukker i bollen med eggehvitene.
Hell 120 gram sukker i en kjele og tilsett vannet. Kok sukkeret til karamell og trekk kjelen bort fra varmen.Tilsett vanilla bean paste og salt.
Tilsett resten av fløten (1 dl) i karamellen og rør godt til karamell og fløte er blandet sammen.
Pisk eggeplommene og tilsett karamellsausen i en tynn stråle.Pisk blandingen luftig og vend inn fløtekremen.
Stivpisk eggehviter og sukker til løs marengs.
Vend marengsen inn i karamellkremen.Tilsett hakket krokan.
Hell blandingen i en langpanne eller brødform og sett den i fryseren i 3-4 timer, eller over natten.