Karamellpudding - farlig godt!
Oppskrift av: Trond Moi
1440 minutter
DessertIngredienser
Slik gjør du det:
Ingredienser til 1 pudding. Visp egg og 200 g sukker sammen. Smelt 150 g sukker til karamell og hell det i en fin ildfast form. Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene og ha både dem og stangen i en kjele sammen med fløte og melk og eggemassen. Sil dette og ha det over karamellen i formen. Stek dette i vannbad i ovn på 150 C i ca 1/2 - 1 1/2 time (kommer an på størrelsen på formen). Avkjøl ett døgn, så er den klar til servering og dandering. Man kan selvfølgelig lage sine egne varianter av puddingen med andre smakstilsetninger som: Appelsin: En bit av appelsinskall og appelsinsaft presses oppi karamellen med litt Grand Marnier og kok det inn. Pyntes med appelsinbåter. Sjokolade: Bland inn kakao i melkemassen. Pyntes med smeltet sjokolade.