Karamellpudding
Lite slår hjemmelaget karamellpudding...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Karamell til bruning
2 dl
sukkerPudding
700 ml
h-melk200 ml
kremfløte5 stk
egg3 stk
eggeplommer100 g
sukker1 stk
vaniljestang2 ts
Vanilla bean pastePynt
1 porsjon
kremfløte, lettpisketSlik gjør du det:
Glasering
Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet.
Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge.
Hell blandingen i en brødform, snu og vend på formen så sukkeret dekker hele bunnen av formen.
Sett formen til side.
Fremgangsmåte karamellpudding
Kok opp H-melk, kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.
Ta kjelen av platen og hell det i en bolle. Avkjøl blandingen cirka 5 minutter.
Rør alle egg og eggeplommer lett sammen i en annen bolle.
Hell eggeblanding i den lunkne melken og bland godt sammen med en visp.
Sil blandingen igjen før du heller det i brødformen.
Plasser en langpanne i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til langpannen er 3/4 full.
Sett brødformen med karamellpuddingen i langpannen og stek det på 120 °C.
La puddingen stå til den har stivnet, ca. 1,5-3timer, den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en våt skje.
Avkjøles minst til neste dag.
Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene med en kniv.
Hvelv deretter karamellpuddingen over pået fat med kant.
Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over.
Pynt med lettsøtet, vispet krem.