Key Lime Pie fra Key West i Florida
Key Lime Pie er en berømt, amerikansk kake fra Key West, helt sør i Florida. Herlig, søt-syrlig og tropisk smak!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Kjeksbunn
300 g
Digestivekjeks175 g
smørFyll
8 stk
eggeplommer800 g
Kondensert melk, søt2.5 dl
limesaft2 ts
limeskallPynt
2.5 dl
kremfløte1 ts
vaniljesukker2 stk
limeSlik gjør du det:
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press blandingen utover i bunn og kanter på en form (24 cm med høye kanter). Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 170°C i 10 min, til den er gylden og fast. Avkjøl helt.
Skru varmen på ovnen ned til 150°C.
Pisk eggeplommer og kondensert melk sammen med en stålvisp. Tilsett revet skall og presset saft fra lime. Fortsett å piske et par minutter med stålvisp til blandingen blir jevn og tykk.
Hell blandingen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 150°C i25 minutter. Fyllet skal bli fast på overflaten, men være bløtt inni. Avkjøl kaken i kjøleskapet i et par timer (og helst over natten) til den er helt kald og fyllet får festnet seg.
Pisk kremfløte med vaniljesukker. Pynt kaken med sprøytet krem og halve limeskiver.