Kikerter med squash og urter
Denne oppskriften med kikerter fortsetter å forbløffe... Det er både hovedrett for to, tilbehør til fire eller tapas til alle.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
12 stilk
gressløk1 kvast
koriander, frisk, hakket8 stk
mynteblader4 stk
ansjos1 knivsodd
cayennepepper0.5 ss
sitronskall2 ts
sitronsaftSlik gjør du det:
Legg de utbløtte kikerterne i en kjele. Ha på kaldt vann, 2-3 cm over ertene og kok opp. La det koke på medium varme i 45-60 minutter. Kikertene skal være bløte, men ikke gå i oppløsning. Ha eventuelt på mer vann underveis og skum av toppen. La ertene kjøle ned i kokevannet.
(Kikertene kan kokes opp til en dag i forveien. Når de får romtemperatur, dekk til og sett dem kaldt, i kokevannet. Eller du kan bruke hermetiske erter, avsilt, renset og avsilt igjen. Du trenger omtrent fire desiliter)
Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær bort stilken på squashen og del den biter på størrelse med en halv fyrstikkeske. Legg dem på et stekebrett som er stort nok til alt sammen. Ha på litt olje og salt. Bak i omtrent 30 minutter til de er møre og har fått litt farge. Kjøl av.
Mens squashen baker, hakk urter og bland dem med hakket ansjos, cayenne, sitronskall, sitronsaft, nykvernet pepper og litt olivenolje. Hakk, eller bruk stavmikser, til det er mer eller mindre jevnt.
Bland dressingen med kikertene i en bolle og sett den i kjøleskapet. Når squashen ikke lenger er varm, fordel den på tallerkener og ha kikertene på toppen. (Eller bland alt sammen i en bolle. Squashen kan bli litt most, men det går bare utover utseende, ikke smaken.)