Ansjos
Foto: Clotilde Dusoulier
Ansjos er en sildelignende fisk, men kjennes lett fra andre sildefisker på den kjegleformede snuten som springer frem foran underkjeven. Ansjos blir opptil 20 cm lang. Siden midten av 1990-tallet har forekomsten av ansjos økt i Nordsjøen. Ansjosen er svært vanlig i Middelhavet der den forekommer i store stimer på 10–150 m dyp. Den er der en viktig matfisk som ofte saltes (sardeller) eller kryddersaltes. Ansjos må ikke forveksles med norsk «ansjos», laget av brisling.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
0 g (0 %)
Fett
0 g (0 %)
Karbohydrat
4 g (100 %)
Alle næringsstoffer
Kilojoule
59 kJ
Kilokalorier
14 kcal
Protein
0 g
Fett
0 g
Karbohydrat
4 g