Kirsebærkake

Kirsebærkake

Denne saftige formkaken er fylt med høstens lekre kirsebær.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

  • 3 stk

    egg
  • 2.5 dl

    sukker
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 50 g

    smør
  • 1 dl

    melk
  • 3.5 dl

    hvetemel
  • 2 ts

    bakepulver
  • 0.25 ts

    salt
  • 100 g

    mandler
  • 150 g

    kirsebær
  • 50 g

    pinjekjerner
  • Slik gjør du det:

    Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Rør inn smeltet smør og melk. Sikt inn alle de tørre ingrediensene og vend til sist inn de malte mandlene. Hell røren i en smurt springform eller brødform som rommer 2 L.
    Stek kaken i midten av stekeovnen ved 175 C i ca. 15 min.
    Fjærn kirsebærsteinene og del bærne i to mens kaken stekes. Ta ut kaken og fordel bærene og pinjekjernene utover kaken. Stek videre i ca. 15 min eller til kaken er helt gjennomstekt. Ta en test med en kakepinne. Sitter det ikke fast noe røre på pinnen, er kaken ferdi.
    Dryss over litt melis før servering.