Kirsebærkake
Denne saftige formkaken er fylt med høstens lekre kirsebær.
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
3 stk
egg2.5 dl
sukker1 ts
vaniljesukker50 g
smør1 dl
melk3.5 dl
hvetemel2 ts
bakepulver0.25 ts
salt100 g
mandler150 g
kirsebær50 g
pinjekjernerSlik gjør du det:
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Rør inn smeltet smør og melk. Sikt inn alle de tørre ingrediensene og vend til sist inn de malte mandlene. Hell røren i en smurt springform eller brødform som rommer 2 L.
Stek kaken i midten av stekeovnen ved 175 C i ca. 15 min.
Fjærn kirsebærsteinene og del bærne i to mens kaken stekes. Ta ut kaken og fordel bærene og pinjekjernene utover kaken. Stek videre i ca. 15 min eller til kaken er helt gjennomstekt. Ta en test med en kakepinne. Sitter det ikke fast noe røre på pinnen, er kaken ferdi.
Dryss over litt melis før servering.