Kjapp pasta med squash og focaccia
Dette ser ut som en pastarett, men det er det ikke. Sjekk ut den elegante retten!
Oppskrift av: Rachel Khoo
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Focaccia
4 g
gjær250 g
hvetemel1 ss
salt170 ml
vann, lunkentLinguine
1 ss
olivenolje4 fedd
hvitløk1 bokser
cherrytomater10 stk
oliven, sorte2 ss
kapers4 stk
squash75 g
parmesanSlik gjør du det:
Focaccia
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Lag et søkk i midten og hell i det lunkne vannet. Bland det fort sammen. Kna deigen i omtrent 10 minutter på benken (bruk eventuelt mer mel).
Legg deigen i en oljet bolle og dekk til med et fuktig håndkle. La den heve i omtrent 30 minutter eller til den har doblet seg.
Slå opp deigen. Rull den til en pølse og del den i 10 stykker. Rull hver bit til en ball. Bruk tommelen og lag et søkk. Legg dem på et stekebrett og fyll søkkene med litt olje. Ha i pynten (se forslag nedenfor).
Ha litt mer olivenolje over bollene. La dem etterheve i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Dytt pynten godt inn i bollene igjen før du setter dem i ovnen. Dryss over flaksalt.
Stek i 20 minutter.
Pasta
Finhakk hvitløken og stek i 30 sekunder. Ha i tomatene og la det koke i 10 mninutter.
Mens det koker, lag linguine. Skjær squashen i lange skiver. Skjær skivene i tynne strimler.
Bland oliven og kapers i tomatsausen. Ta tomatsausen av varmen og bland inn squashen, slik at den dekkes.
Servering: Legg på tallerkener med masse nyrevet parmesan. Servér med focaccia rett fra ovnen!
Forslag til hva du kan stikke inn i focaccia-deigen
Ost
Chevre
Gorgonzola
Rosmarin
Oliven
Skiver av hvitløk
Tomater
Artisjokk
Chili