Hopp til hovedinnhold
Kjapp pasta med squash og focaccia

Kjapp pasta med squash og focaccia

Dette ser ut som en pastarett, men det er det ikke. Sjekk ut den elegante retten!

Oppskrift av: Rachel Khoo
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Focaccia

4 g

gjær

250 g

hvetemel

1 ss

salt

Linguine

4 fedd

hvitløk

1 bokser

cherrytomater

2 ss

kapers

4 stk

squash

Slik gjør du det:

Focaccia

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Lag et søkk i midten og hell i det lunkne vannet. Bland det fort sammen. Kna deigen i omtrent 10 minutter på benken (bruk eventuelt mer mel).
Legg deigen i en oljet bolle og dekk til med et fuktig håndkle. La den heve i omtrent 30 minutter eller til den har doblet seg.
Slå opp deigen. Rull den til en pølse og del den i 10 stykker. Rull hver bit til en ball. Bruk tommelen og lag et søkk. Legg dem på et stekebrett og fyll søkkene med litt olje. Ha i pynten (se forslag nedenfor).
Ha litt mer olivenolje over bollene. La dem etterheve i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Dytt pynten godt inn i bollene igjen før du setter dem i ovnen. Dryss over flaksalt.
Stek i 20 minutter.

Pasta

Finhakk hvitløken og stek i 30 sekunder. Ha i tomatene og la det koke i 10 mninutter.
Mens det koker, lag linguine. Skjær squashen i lange skiver. Skjær skivene i tynne strimler.
Bland oliven og kapers i tomatsausen. Ta tomatsausen av varmen og bland inn squashen, slik at den dekkes.
Servering: Legg på tallerkener med masse nyrevet parmesan. Servér med focaccia rett fra ovnen!

Forslag til hva du kan stikke inn i focaccia-deigen

Ost
Chevre
Gorgonzola
Rosmarin
Oliven
Skiver av hvitløk
Tomater
Artisjokk
Chili