Kjøttragu
Oppskrift av: Paul Løwe
90 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
60 g
smør, usaltet2 ss
finhakket løk50 g
champignon2 ss
finhakket persille2 ss
finhakket gulrot1 stk
laurbærblad2 dl
rødvin1 bokser
tomater500 g
penneSlik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele. Fres løk, pancetta og sjampinjong til løken blir gyllen. Ha i persille, gulrot, stilkselleri og laurbærblad. Rør godt. Ha i okse- og svinekjøttet. Stek blandingen til kjøttet får fin farge. Tilsett rødvin og tomater. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca 1 time under lokk til all fuktighet er kokt inn. Spe med litt kjøttkraft hvis sausen blir for tørr. Kok pennen i godt saltet vann. Sil av vannet. Bland saus og pasta og server.