Klassisk ostekake

Klassisk ostekake

Dei­lig os­te­ka­ke med gelé­lokk.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

100 g

smør

5 pl

gelatin

1 dl

sukker

Gelélokk

Bær til pynt

Slik gjør du det:

Knus kjek­sen i en hur­tig­mik­ser og bland inn smel­tet smør. Trykk blan­din­gen ut i en ka­ke­form i spring­form 22–24 cm i dia­me­terel­ler por­sjons­for­mer og stek i ovn ved 175° i 10–15 min. Av­kjøl. 
Legg ge­la­tin­pla­te­ne i vann, ca. 3 min. Visp flø­te og suk­ker til krem. Rør krem­os­ten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kre­men. Klem van­net ut av ge­la­tin­pla­te­ne og løs dem opp i ca. ½ dl ko­ken­de varmt vann.
Av­kjøl litt før du rø­rer gelatinen inn i kre­men. For­del kre­men over den stek­te kjeks­bun­nen. Sett ka­ken kjø­lig i minst 4–5 ti­mer, gjer­ne nat­ten over.
Lag gelé som an­vist på gelé­pak­ken, men bruk kun halv meng­de vann. La ge­le­en bli av­kjølt før den hel­les for­sik­tig over ka­ken. Sett ka­ken kjø­lig i ca. 3 ti­mer til gelé­lok­ket har stiv­net.
Pynt med bær og even­tu­elt myn­te­bla­der rett før ser­ve­ring. Sma­ker godt med litt eks­tra brin­ge­bær­saus ved si­den av.