Klassisk ostekake
Deilig ostekake med gelélokk.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
200 g
kjeks, digestive100 g
smør5 pl
gelatin3 dl
kremfløte1 dl
sukker400 g
kremost naturellGelélokk
1 pk
bringebærgeléBær til pynt
Slik gjør du det:
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform i springform 22–24 cm i diametereller porsjonsformer og stek i ovn ved 175° i 10–15 min. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i vann, ca. 3 min. Visp fløte og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende varmt vann.
Avkjøl litt før du rører gelatinen inn i kremen. Fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4–5 timer, gjerne natten over.
Lag gelé som anvist på gelépakken, men bruk kun halv mengde vann. La geleen bli avkjølt før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer til gelélokket har stivnet.
Pynt med bær og eventuelt mynteblader rett før servering. Smaker godt med litt ekstra bringebærsaus ved siden av.